Organoids Are Us

Tuesday August 2nd, 2022 WEHI, Davis auditorium (hybrid)





CA=California, USA	Registration opens 8.30 am
	Session 1 - Wnt, Stem Cells and Cancer
9.00 - 10.30 am	Chair: Elizabeth Williams/Fred Hollande
2000 2000 4	Sponsored by: ThermoFisher Scientific
	Openior 2) ,
9.00 - 9.15am	Welcome and Introduction: Elizabeth Vincan (Doherty Institute, VIC)
15 min	, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
9.15 - 9.45am	Selma Masri (University of California, Irvine, CA, USA)
CA:4.15-5.45 pm	Wnt Signalling, Circadian Rhythms, and Colon Cancer:
Mon Aug 1 st	Lessons Learned from Mouse and Human Organoids
30 min	
9.45 - 10.00am	Dustin Flanagan (Monash University, VIC)
15 min- ECR	Go for Goldilocks: manipulating cell competition and signalling in the intestinal crypt
10 00 10 20am	
10.00-10.30am CA: 5.00-5.30 pm	Ahmad Nabhan (Genentech, CA, USA)
Mon Aug 1 st	Dissecting and sculpting alveolar regeneration with tailored Fzd agonists
30 min	Dissecting and scalpting divertal regeneration with talkorea 12a agonists
10.30 - 11.00am	Morning tea
	Session 2 - Development and Disease I
11.00 – 1 pm	Chair: Joe Torresi/Marc Pellegrini
	Sponsored by: Inventia Life Sciences
11.00 - 11.30 am	Kaylene Simpson (Peter MacCallum, VCCC, VIC)
30 min	High throughput 3D - for characterisation and discovery
30 111111	riigh throughput 3D -101 thurutterisution und discovery
	Nathan Godde (University of Queensland, QLD)
11.30 - 12.00	The sySTEMs Initiative: Developing a multi-tissue platform to screen approved drugs as
30 min	COVID-19 treatments
12.00 - 12.15	Chuan Kok Lim (Doherty Institute, VIC)
15 min - ECR	Hepatotropic Viral Infections
	Keynote I
12.15-1.00	Christine Wells (University of Melbourne, VIC)
45 min	New Models of Human Myeloid Biology
	Chair: Mirella Dottori
1.00 – 1.45 pm	Lunch
	Session 3 – Development and Disease II
1.45 – 3.15 pm	Chair: Alice Pebay/Abdou Hachani
1.73 3.13 pill	Sponsored by: Organoids
	opolisored syr organisms
	Keynote II
1.45-2.30 pm	Stefan Liebau (Institute of Neuroanatomy & Developmental Biology, Tübingen, Germany)
45 min	A road to physiological models - driving the retinal organoid
	Chair: Alice Pebay

Organoids Are Us

Tuesday August 2nd, 2022 WEHI, Davis auditorium (hybrid)





2.30 - 2.45 pm	Jessica Vanslambrouk (MCRI)
15 min - ECR	Enhancing kidney organoids for disease research and treatment
2.45.245	Mirella Dottori (University of Wollongong, NSW)
2.45 - 3.15 pm	Modelling mechanosensation using stem cells and its application for treating peripheral
30 min	neuropathies
3.15 - 3.45pm	Afternoon tea
3.45 - 5.30pm	Session 4 - Development and Disease
	Chair: Doug Hilton/Maree Faux
	Sponsor: STEMCELL Technologies
3.45 - 4.00pm	Robin Wagner (University of Melbourne Centre for Cancer Research, VCCC, VIC)
15 min	Organoids as a platform to characterise tumour/NK cell interactions in colorectal cancer
ECR	organolas as a platform to characterise tumour/nix telt interactions in colorectal tuncer
4.00 – 4.30pm	Silvia Velasco (Murdoch Children's Research Institute, VIC)
30 min	Organoid models to study human brain development and disease
4.30 - 5.30pm	"The Tony Burgess Oration"
	Ram DasGupta (Singapore)
	Tumour evolution: "through the looking glass of single cells"
	Introduction: Doug Hilton (WEHI, VIC)
5.30-5.35 pm	Close: Maree Faux
	ECR Prize (sponsored by Bio-Strategy) and Next meeting announcements

Hosted by WEHI and Doherty Institute

Organoids Are Us

Tuesday August 2nd, 2022
WEHI, Davis auditorium (hybrid)





Thank you to our Sponsors:

Session sponsors:









Sponsors:







